Росіяни обстріляли енергетичні об’єкти в Дніпрі, Житомирі й Києві під час масованої ракетної атаки 18 жовтня, повідомляють в Офісі президента.

Графіків аварійних відключень в Україні не вводили, але в «Укренерго» закликали ощадливо споживати електроенергію.

Київ

У Києві зафіксували три влучання в об'єкт енергозабезпечення на лівому березі міста. Вибухи сталися в Деснянському районі на об’єкті критичної інфраструктури, уточнив мер міста Віталій Кличко. За останніми даними, у результаті загинуло троє співробітників підприємства.

UPD. Через обстріл об’єкта інфраструктури є перебої в електропостачанні мешканців Троєщини та водоканалу, що забезпечує водопостачання лівого берега столиці, повідомляє ДТЕК. Фахівці вже працюють над тим, щоб відновити світло. Через відсутність напруги на Троєщині змінили рух трамваї та тролейбуси.

Також у Броварах було чутно вибухи, працювала ППО.

UPD на 11:35. У Києві пошкоджені два об’єкти критичної інфраструктури, повідомив міський голова Віталій Кличко.

Через це частково обмежене електро- й водопостачання в багатьох будинках на лівому березі міста. У деяких будинках можливе пониження тиску у водопровідній мережі, зміна кольору й прозорості води.

Міський голова попросив киян економити електроенергію, не вмикати потужні електроприлади (кондиціонери, електрочайники, мікрохвильові печі).

Мешканцям, у яких понижений тиск у водопровідних кранах, рекомендували економно витрачати воду.

Жителів будинків, де вже немає водопостачання, попросили зробити запас питної води в бюветах чи автоматах з продажу питної води.

UPD на 11:36. Перебої зі світлом також спостерігаються в Київській області (у Броварському й Вишгородському районах), повідомили в ОВА.

UPD на 12:35. Через ранкову атаку на Київ, за попередніми даними, двоє людей загинули, ще одна людина отримала пораненння, повідомляє міська прокуратура. Інформація ще уточнюється.

UPD на 15:15. У результаті атаки на критичну інфраструктуру Києва 18 жовтня загинули троє людей. Це співробітники одного з об’єктів критичної інфраструктури, повідомив мер Віталій Кличко.

UPD на 16:30. У Києві відновили електропостачання 83 тисячі родин, котрі лишилися без світла через обстріл. За сім годин цих клієнтів заживили за резервною схемою на той час, поки будуть відновлювати зруйновану інфраструктуру, повідомили в ДТЕК.

Дніпро

У Дніпрі зафіксували два «прильоти» в об’єкт енергетичної інфраструктури й серйозні пошкодження. Спалахнула пожежа, без електрики залишилися окремі райони Дніпра, Синельникового й Васильківки, повідомляє голова ОВА Валентин Резніченко. Він закликав заощаджувати електроенергію «всюди, де можливо». 

Під час російської атаки на місто українська ППО збила чотири ракети.

Житомир

У Житомирі також попередньо зафіксували два прильоти в об’єкт енергозабезпечення. Унаслідок російських обстрілів немає світла й води, повідомив мер Сергій Сухомлин. Лікарні працюють на резервному живленні.

Миколаїв

Уночі був зруйнований обʼєкт енергетичної інфраструктури в Миколаєві, однак мешканці міста цього не відчули, повідомив заступник голови ОП Кирило Тимошенко в ефірі телемарафону.

Новина доповнюється...

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі