Розробники інтерактивної гри «ДемоГРАтія» про те, як працює громадянське суспільство, випустили продовження, присвячене безпеці під час війни.

У грі можна перевірити свої знання та здатність найкращим чином діяти у небезпечних ситуаціях, пишуть розробники.

Симулятор пропонує ролі пересічного громадянина, волонтера та голови гуманітарного штабу. Для цих ролей передбачена низка сценаріїв: про поведінку під час обстрілів або в окупації, колабораціонізм, комунікацію з військовими, медіаграмотність.

Після проходження кожного запитання можна дізнатися правильну відповідь із детальним поясненням. Гра доступна за цим посиланням.

Розробили гру Юрій Марченко та Мирослав Криж на замовлення фундації IFES. Під час створення гри використовували матеріали з порадами із офіційних джерел, як-от СБУ, МОЗ та місцеві військові адміністрації.

«Але пам'ятайте, що у цих ігрових ситуаціях, як і в реальності, не завжди є ідеально правильні відповіді», – відзначають розробники.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Студія Starni Games розробила гру, де треба вижити в російській окупації. Вона вже доступна в демоверсії. Гра містить три візуальні новели, де події розгортуються в Гостомелі, Бучі й Маріуполі. Завданням гравця буде зберегти собі життя й евакуюватися з окупації.


Українська студія Bunker 22 показала перший трейлер компʼютерної антистрес-гри Putinist Slayer. Розробники описують гру як «екшн-гру про знищення путіністів у глибокому космосі».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі