Зеленський розглянув петицію щодо введення вегетеріанських і веганських сухих пайків для ЗСУ й доручив Шмигалю опрацювати це питання. 

Петицію зареєстували на сайті президента 27 червня. Вона набрала більш як 25 тисяч підписів. Автор посилався на стандарти харчування в арміях країн НАТО.

Також він аргументував, що введення вегетаріанських сухих пайків є вигіднішим, подібний крок наблизить ЗСУ до високих стандартів і приверне увагу для потенційних рекрутів, а також «це збереже й відновить втрачене здоров’я військовослужбовців, що, зі свого боку, наблизить країну до перемоги». 

Президент Зеленський у своїй відповіді зазначив, що норма харчування для військовослужбовців Збройних сил України й інших військових формувань, які надають перевагу вегетаріанським продуктам харчування, відсутня. Тому він доручив прем’єр-міністру Денисові Шмигалю опрацювати це питання. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


The Village Україна говорили з військовослужбовцем й автором петиції Павлом Петровим про вегетаріанство в умовах війни. А також з людьми, які годують веганів в ЗСУ. Читайте матеріал за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі