Київський торговельно-розважальний центр Ocean Plaza оголосив, що планує відкриватися в жовтні.

Відновлять співпрацю з орендарями й підрядними компаніями. А також повернуть на робочі місця близько три тисячі працівників. 

У заяві ТРЦ йдеться про те, що держава повернула українському акціонеру Василю Хмельницькому й ТОВ «ІС «Либідь» [власнику ТРЦ] частку в 33% корпоративних прав. Інші 67%, арештованих АРМА, зараз під контролем держави. 

«Компанія «Київ Молл Менеджмент» [компанія, яка керує ТРЦ
– ред.] розцінює повернення 33% частки корпоративних прав українському акціонеру й залишення під контролем держави 67% частки корпоративних прав як рішення в інтересах держави, української економіки й українського бізнесу»,
– ідеться в заяві Ocean Plaza.

Керівна компанія ТРЦ отримала підтвердження, що арешт з будівлі ТРЦ зняли й центр може законно відновлювати роботу.

«Усі кошти від оренди й використання ТРЦ Ocean Plaza знаходяться на рахунках в Україні, їхнє виведення за кордон не можливе», – додали в компанії.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Після початку повномасштабного вторгнення Росії торговельний центр залишався закритим. Згодом, за даними Асоціації ритейлерів, на нульовому поверсі відкрився супермаркет «Ашан» і ще декілька магазинів («Алло Max», MasterZoo й декілька острівків). Але в липні мережа супермаркетів «Ашан» із посиланням на адміністрацію торгового центру повідомили, що ТРЦ припиняє роботу. 


За даними джерела Forbes, в Офісі президента думають, яким способом можна націоналізувати торговельний центр. В ОП нібито розглядають кілька варіантів. Один із них – передача російської частки за рішенням суду в управління Фонду держмайна або її продаж. Другий варіант – тристороння угода між усіма власниками про продаж компанії.


На початку серпня ТРЦ Ocean Plaza передали в Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Агентство отримало арештовані корпоративні права підприємства на понад 350 мільйонів гривень.

Більш детально про ситуацію довкола ТРЦ Ocean Plaza ми розповідали ТУТ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі