На сайті електронних петицій до Київради зареєстрували звернення з пропозицією ввести квитки на громадський транспорт не на разову поїздку, а на певний проміжок часу.

«У європейських столицях, як-от Відень, Будапешт, система погодинної оплати проїзду в громадському транспорті (квитки на 30, 90 хвилин) є нормою вже щонайменше 10 років», – зазначає автор петиції Данило Кособоков.

Фото: КМДА

На його думку, запровадження квитків на певний проміжок часу допоможе киянам зекономити гроші в разі коротких пересадок з одного виду транспорту на інший, а місту збільшити пасажиропотік і привабливість комунального транспорту.

Щоб петицію розглянула Київрада, її має підписати 6 тисяч людей. За півтора дні її підписали понад 500 містян, залишилося ще 58 днів на збір підписів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві створили громадське обʼєднання «Пасажири Києва», мета якого сприяти розвитку громадського транспорту в столиці. Зміна тарифної політики – одна з цілей, яке ставить перед собою ініціатива. Однак головна проблема громадського транспорту Києва зараз, на їх переконання, – це його зупинка під час повітряних тривог. Без скасування цього рішення транспорт буде ставати дедалі більш непередбачуваним і деградувати, вважають «Пасажири Києва».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі