На вулиці Агрегатній у Києві хочуть облаштувати «кишеньковий» сквер за концепцією «Нового Оболонського двору», пише депутат Київради Богдан Чорній.

Концепція полягає в тому, щоб розчистити прибудинкову територію й зонувати її: виокремити паркінг, ігрові зони для дітей, спортивні майданчики, зелену зону з автополивом для відпочинку, а також створити окремий майданчик для вигулу тварин.

«Такий комплексний підхід не дозволить бездумно «закатати в асфальт» наші дерева на користь збільшення паркомісць, а навпаки, дозволить використати простір раціонально й ефективно», – відзначив Чорній.

Для створення нового скверу земельну ділянку на Агрегатній, 2, передадуть «Київзеленбуду», проєкт рішення вже зареєстрували в КМР.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Кишеньковий» парк (або сквер) – це невеликий парк, доступний для широкої публіки. Часто такі парки створюють на ділянках неправильної форми, що залишилися вільними від забудови, біля автомагістралей або на паркувальних місцях.


Загалом у Києві облаштують 41 новий сквер. Мапу, на якій позначені всі нові зелені зони, можна знайти за цим посиланням.

Зокрема, найближчим часом створять сквер в Оболонському районі, на вулиці Петра Калнишевського, і на Печерську (проєкт ще обговорюється). Також оновлять сквер на Пріорці, там приберуть МАФи, висадять клумби й дерева, постелять газони й встановлять нову систему поливу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі