Магазин вінілових платівок Abo Records відкрили біля Львівської площі в Києві.

Раніше на цьому місці був розташований закинутий лікеро-горілчаний завод (вулиця Кудрявська, 16-А).

У магазині продають платівки у жанрах House, Techno, Minimal і Breaks, але надалі планують розширювати асортимент.

Магазин відкрили колишній танцівник і диджей Амір Ханані, резидент клубу Closer Борис Степаненко й мультидисциплінарний дизайнер Олег Барановський, пише DTF Magazine.

У коментарі виданню засновники розповіли, що кожен із них мав ідею відкрити такий магазин ще до знайомства, тому влітку вирішили об’єднатися.

Крім продажу вінілових платівок, планують знайомити локальну й іноземну аудиторію Києва з українською вініловою спільнотою, тож хочуть також влаштовувати сети українських диджеїв.

«Будівлі, у якій ми зробили нашу крамничку, більше 100 років. Тут не було сучасного ремонту, а ще в приміщенні колись трапилася пожежа. Ми вирішили зробити ремонт своїми силами, маючи на меті збереження наявного дистопічного вайбу», – поділилися засновники.

Головним акцентом в інтер’єрі магазину зробили велику кришталеву люстру.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Кудрявку» спроєктував український архітектор Володимир Безсмертний. Будівлю спорудили в 1896 році. Колись це був Казенний винний склад №1, а у 2021 році – занедбана територія із залишками даху й чавунними колонами. Територію лікеро-горілчаного заводу в жовтні 2021 року планувала відновити компанія «Ковальська».


У жовтні 2021 року біля Львівської площі також відкрили шоурум із вінілом й аудіотехінкою Sound Sound.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі