Будівлю зачиненої психіатричної лікарні в передмісті Атланти, яку в серіалі «Дивні дива» зобразили як «Національну лабораторію Гоукінза», невдовзі знесуть, пише The Architect’s Newspaper. Замість неї на ділянці з’явиться житловий комплекс для людей літнього віку.

Інститут психічного здоров’я Джорджії (Georgia Mental Health Institute, GMHI) звели в 1965-му на території маєтку, яка належав сину засновника Coca-Cola Асі Ґріґґсу Кендлеру молодшому. Будівля розташована в містечку Джексон неподалік від Атланти.

Після закриття лікарні в 1997-му її придбав Університет Еморі, розташований поряд. Будівлю й прилеглий до неї кампус планували перетворити на центр вивчення біотехнологій. Однак цього не сталося, і будівля стояла закинута.

Університет Еморі віддав ділянку, де розташована GMHI, в оренду девелоперу Galerie Living строком на 99 років. Компанія хоче знести п’ятиповерхову будівлю лікарню й збудувати там комлекс для людей літнього віку, де зможуть жити 500 осіб.

Коли саме почнеться демонтаж, поки що невідомо.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Дивні дива» (Stranger Things) американський науково-фантастичний серіал, створений братами Даффер для сервісу Netflix. Події відбуваються в 1980-х роках у маленькому містечку в штаті Індіана. Перший сезон серіалу вийшов у 2016 році, четвертий випустили у травні 2022-го.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: Wikimedia