Компанія SpaceX знизила щомісячну абонплату за користування терміналами Starlink в Україні й інших країнах, розповіли користувачі.

В Україні від 24 серпня вартість обслуговування терміналу становить 60 доларів на місяць, тимчасом як раніше абонплата становила 100 доларів.

У супровідному листі про зниження тарифу представники компанії пояснили, що змінюють вартість з огляду на особливості місцевого ринку й купівельну спроможність клієнтів.

Зображення: @rozhkovsky

Як пише The Verge, у Нідерландах абонплату знизили зі 124 до 105 євро, у Великій Британії – з 89 до 75 фунтів стерлінгів, у Мексиці – з 2299 до 1100 песо, у Німеччині – зі 100 до 80 євро, в Італії й Греції – до 70 доларів.

Водночас у США вартість обслуговування терміналу залишилася на рівні $110.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Після початку повномасштабного вторгнення росії засновник компанії SpaceX Ілон Маск запустив в Україні підтримку сервісу супутникового інтернету Starlink і надіслав термінали, які забезпечують зв’язок із супутниками.

Усі нормативні обмеження щодо використання Starlink на період воєнного часу скасували, тож наразі кожен охочий в Україні теоретично може встановити собі термінал і користуватися інтернетом від SpaceX.

Ми публікували детальний гайд із поясненнями про те, як працює Starlink, як цю систему використовують в Україні, наскільки реально зараз дістати термінал для особистого використання, як під’єднати Starlink, скільки це коштує й чи має взагалі сенс.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі