У броварському парку «Перемога» до Дня Незалежності мала з’явитися нова інсталяція – скульптура Котигорошка з булавою, який «топче» збиті російські ракети й уламки мін. Наразі артоб’єкт на фінальному етапі створення, водночас місцеві мешканці в соцмережах протестують проти його встановлення в центральному парку.

Ідея створення артоб’єкту виникла у директора КП «Бровари-Благоустрій» Андрія Сторчового й художника Сергія «Батера», відзначили в підприємстві.

Скульптура виготовлена з металевого каркасу й бетонної суміші. «Образом Котигорошка хотіли передати силу, мужність і героїзм наших захисників», – розповідав автор.

Мешканці Броварів назвали скульптуру «жахом» і «несмаком» і попросили не встановлювати її в парку. У відповідь співробітники «Бровари-Благоустрій» опублікували новий допис, у якому відзначили, що, оскільки скульптура не є пам’ятником (а артоб’єктом), усі звинувачення в бік художника безпідставні, «адже він, як автор, так бачить свого героя». Також у комунальному підприємстві наголосили, що для створення інсталяції не використовували бюджетні кошти.

Нові аргументи не переконали містян, які продовжили наполягати, щоб інсталяцію не розміщували в громадському просторі.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві, у сквері Солом’янського району, створили квітник зі Шреком. За словами комунальників, його зробили «на радість людям», щоб «відволікти від негативних емоцій». Водночас у соцмережах по-різному відреагували на появу квітника зі Шреком: частина місцевих вважає, що новий артоб’єкт – це «люта дичина».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі