Останки військових радянської армії та НКВС перепоховають з Марсового поля у Львові, повідомляє міська рада.

На цьому місці облаштують Меморіальний комплекс Героїв України, в пам’ять про українських військових, які віддали життя за Незалежність України.

«Марсове поле є пам’яткою історії від 1972 року. Офіційно вважається, що тут поховані військові, які загинули під час Другої світової війни. Проте більша їх частина загинула в період з 1944 до 1950 року під час каральних операцій НКВС проти українців на Галичині», – зазначила керівниця управління охорони історичного середовищі Лілія Онищенко.

У Львові готують архітектурний конкурс на проєкт меморіалу, який охопить всю територію військового цвинтаря. Зокрема, планують позбутися георгієвської стрічки в оформленні Марсового поля.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Марсове поле – радянський військовий меморіал у Львові, розташований на вулиці Мечникова, прилеглий до Личаківського цвинтаря.

Початково це місце було частиною військового цвинтаря австрійської армії і союзників, що полягли у Першій світовій війні. Але в 1940-х роках похованих ексгумували, на цьому місці створили цвинтар солдатів радянської армії, що полягли у другій світовій війні, та військ НКВС, що загинули в боях з УПА.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Aeou, вікіпедія