В Одесі проведуть відкритий архітектурний конкурс на проєкт Театральної площі.

Взяти участь у конкурсі можуть професійні архітектори, дизайнери, студенти архітектурно-художніх вищих навчальних закладів, проєктні організації, авторські колективи, фахівці в галузі містобудування, архітектури, охорони об’єктів культурної спадщини, благоустрою й міського дизайну. Це безкоштовно, не потрібно сплачувати реєстраційний внесок.

Для того, щоб взяти участь, треба зареєструватися в секретаря журі конкурсу й отримати конкурсну документацію. 

Учасники мають запропонувати ідею благоустрою Театральної площі, яка дозволила б створити «гармонійний ансамбль» разом з Одеським академічним театром опери та балету.

Фото: Одеський академічний театр опери та балету

Під час проєктування просять дотримуватися стилістики кінця ХІХ сторіччя й орієнтуватися на «усунення елементів соціалістичного реалізму». Також прийматимуть пропозиції з приводу того, як можна перемістити дошку пошани героїв соціалістичної праці Одещини й дошку пошани героїв Радянського Союзу.

Під час оцінки робіт учасники конкурсу будуть анонімними (інформацію про них шифруватимуть за допомогою шестизначного числа й подаватимуть окремо в запечатаному конверті).

Подавати конкурсні роботи можна до 17:00 20 грудня 2022 року.

Конкурс від Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради матиме один тур. Він почнеться 19 вересня 2022 року та триватиме до 27 січня 2023 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Театральна площа в Одесі розташована в історичному центрі міста. Таку назву ця площа отримала в 1809 році, після відкриття першого міського театру, який знищила пожежа в 1873 році.

Одеський академічний театр опери та балету розміщений головним входом до Театральної площі. Його побудували в 1887 році австрійські архітектори Фердинанд Фельнер і Герман Хельмер у стилі нового віденського бароко.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка й фото: Wikimedia Commons