В Україні запустили державний портал для розшуку дітей «Діти війни», повідомляє Офіс президента. Його можна знайти на посиланням.

Портал виконує дві функції:

  • інформування про дітей, які постраждали внаслідок агресії Росії, загинули, зазнали поранень, зникли безвісти або були депортовані, і тих, кого вдалося розшукати й урятувати;
  • допомога в розшуку дітей (платформа дає змогу звʼязатися з правоохоронними органами, зокрема поліцією, Офісом генпрокурора, Національним інформаційним бюро).

Сайтом можуть скористатися як батьки зниклих дітей, так і всі, хто має будь-яку інформацію про їхнє місце перебування чи злочини проти них (депортацію, примусову зміну громадянства й документів, усиновлення).

Ця інформація потрібна, щоб шукати й визволяти дітей, фіксувати й розслідувати злочини.

Для підтримки роботи порталу запустили консультаційний центр при Офісі уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Там можна отримати офлайн- й онлайн-консультацію.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За даними Уповноваженої президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’ї Герасимчук, на сьогодні 358 дітей загинули, 693 поранені, 203 зникли безвісти і щонайменше 5754 примусово переміщені й депортовані. Станом на 1 серпня правоохоронці знайшли 4039 дітей, які перебували в розшуку, 47 удалося повернути з депортації.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі