На Подолі відкрили консультаційний центр для внутрішньо переміщених осіб, повідомляє Подільська РДА.

У центрі переселенці можуть отримати консультації із соціальних питань, питань пенсійного забезпечення та працевлаштування, правову допомогу, а також скористатися послугами психолога. Крім того, тут надаватиме консультації представник секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Центр знаходиться у приміщенні Будинку дитячої творчості Подільського району за адресою Контрактова площа, 12. Він працюватиме щовівторка з 10:00 до 16:00.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Подільському районі Києва з 2014 року зареєстрували 15805 внутрішньо переміщених осіб. Більше 6 500 змінили місце проживання після початку повномасштабного вторгнення РФ, зокрема 1050 дітей та 348 осіб з інвалідністю.

Консультаційні центри для переселенців також працюють у Деснянському та Солом’янському районах Києва. Повний перелік та адреси центрів можна знайти за посиланням.

Крім того, на Осокорках відкрили Inspiration Cafe – освітній хаб для дітей внутрішньо переміщених осіб. Редакторка The Village Україна Ірина Виговська відвідала хаб і подивилася, як він працює.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі