На Андріївському узвозі 9 липня о 16:00 відкрилася виставка під назвою «Спротив 2022», де зібрали трофеї волонтерів, повідомляє голова агентства Chernobyl Tour Ярослав Ємельяненко.

Серед експонатів: крісло-катапульта російських пілотів-смертників, знешкоджені зразки касетних снарядів «Ураганів» та «Градів», частина ракети «Точка-У», особисті речі окупантів, зокрема самовар гостомельського десанту 1895 року, який знайшли в бліндажі.

На трофеях є QR-код: якщо навести на них, то можна отримати інформацію про конкретний підрозділ чи волонтерів, що знайшли та надали певний експонат. На їхні рахунки можна зробити пожертву.

Артефакти волонтерських центрів можна буде придбати у благодійній крамничці біля виставки: виручені гроші також підуть на підтримку військових підрозділів.

Крім того, на виставці можна побачити роботи українських митців, зроблені із залишків російських ракет та снарядів. Після виставки з ними влаштують міжнародні благодійні аукціони, а виручені кошти спрямують на потреби ЗСУ.

Подивитися на виставку можна за адресою Андріївський узвіз, 11.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці червня у Варшаві відкрили виставку російської техніки, яку знищили ЗСУ. Це перша така виставка за кордоном.

На Михайлівській площі в Києві також виставили російську техніку, що стала українськими трофеями. Її зробили експонатами Національного військово-історичного музею України. Також поряд із будівлею музею на Кріпосному провулку встановили як експонат залишки підбитого російського літака.

Ми також запитували у волонтерів («Київ Волонтерський», «Зграя», «Солом’янські котики» і «Район #1»), чим вони займаються на п’ятому місяці війни та чи стало менше донатів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі