У Києві планують реконструювати квартали застарілого житла, відповідний проєкт рішення підтримала комісія з питань архітектури, містобудування та земельних відносин.

У Київраді вважають, що деякі житлові будівлі фактично вичерпали свій експлуатаційний ресурс, тобто мають зношені інженерні мережі, непристосовані до маломобільних груп населення, мають низьку енергоефективність, а також не відповідають нормам ізоляції.

«З погляду надійності й економії коштів набагато ефективніше буде провести комплексну реконструкцію об’єктів, ніж систематично виконувати точковий ремонт», – пояснила депутатка Київської міської ради Юлія Ярмоленко.

«Інститут Урбаністики» вже розробив програму з реконструкції мікрорайонів застарілого житла, зазначає депутат Київради Ярослав Федоренко.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На конференції в Лугано представили План відновлення України, над яким працювали понад 3000 українських експертів та урядовців. 15 напрямів програм відновлення та всі 850 проєктів можна переглянути на цьому сайті. Проєкти розраховані на 10 років (з 2023 до 2032-го).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі