Фандрейзингова платформа United24 разом із Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової інформації збирають кошти на «армію дронів», щоб закрити дронами всю лінію фронту.

Це програма, куди входять системна закупівля дронів, їхній ремонт та оперативна заміна, а також курс навчання пілотів.

Спочатку хочуть 200 дронів-розвідників для ЗСУ. Такі дрони можуть літати до 24 годин на відстань до 160 кілометрів і на висоті до п’яти кілометрів. Вони оснащені декількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням. Їх складно помітити, а отже? Складно збити. Також хочуть зібрати тисячі найпростіших дронів.

«Армія дронів» допоможе ЗСУ сфокусуватися на плануванні та проведенні військових операцій з використанням сучасних технологій. Тож ми очікуємо, що лінія фронту – а це близько 2 470 кілометрів – буде постійно моніторитися для ефективної відсічі ворожим атакам», – коментує ініціативу помічник Головнокомандувача ЗСУ, полковник Олексій Носков.

Щоб допомогти ініціативі, треба переказати кошти на дрон чи віддати власний. Потрібну опцію можна знайти на сайті United24. Усі пожертви надійдуть на спеціальний рахунок Міністерства оборони в НБУ. Підтримати проєкт коштами можуть люди з усього світу.

Просять пожертвувати квадрокоптери з такими параметрами: батарея ємністю не менш ніж 5000 міліампер-годин, дальність польоту від 1 кілометра, камера з роздільною здатністю не менш ніж 20 мегапікселів, тривалість заряджання не менш ніж 30 хвилин, параметри фото  не менш ніж 5280х3956, параметри відео не менш ніж 3840x2160.

Надіслати свій дрон з-за кордону можна на склад партнерів проєкту Help Ukraine Center у Польщі або в хаб у США. Звідти його доставлять в Україну.

Українці зможуть відправити посилку через будь-яке відділення партнера проєкту «Нової пошти»: туди треба принести дрон і сказати, що це доставка для ЗСУ на «армію дронів». Оператор самостійно оформить відправлення.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ініціативу вже підтримав Monobank і його співзасновник Олег Гороховський. Як долучитися до збору коштів на бойові безпілотники Warmate для ЗСУ, ми писали тут.

Фандрейзингову платформу United24 запустили 5 травня в межах глобальної урядової ініціативи. Платформа призначена для збору коштів на підтримку України. Тут кожен може надіслати пожертву в один клік та отримати звітність про використання коштів від профільних міністерств. Детальніше про те, як працює платформа, розповідали тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі