Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Запрошення в Маріуполь для спроби допомогти визволити захисників заводу «Азовсталь» передали Папі Римському Франциску дружини бійців «Азову».

«Було видно, що [Папа Франциск] заглиблений в цю тему. Ми запитали, чи розглядав він можливість приїхати в Маріуполь. Він відповів, що спілкувався з кардиналом про це і що «це не проблема». Це стало для нас позитивним сигналом. Але головною проблемою залишається путін і його оточення», – розповіли під час пресконференції у режимі відеоконференції Катерина Прокопенко, Юлія Федосюк, Ганна Науменко, Ольга Андріанова та Дар'я Цикунова.

Запис пресконференції

Захисники «Азовсталі» виходять на зв’язок із рідними приблизно раз на добу, додали учасниці пресконференції: «Настрої песимістичні, вони готуються до останнього бою».

«Сподіваємося, що наша влада докладе всіх зусиль для того, щоб звільнити [захисників Маріуполя]. Адже зокрема завдяки обороні Маріуполя зараз можна казати, що вистояв і Київ, тому що велика кількість військ була стягнена в Маріуполь», – додали дружини бійців «Азову».

Також вони подякували гурту Kalush Orchestra, які привернули увагу до питання Маріуполя на «Євробаченні»: «Це був перший день після 24 лютого, коли я усміхнулася. Вчора чоловік написав, а тоді ще й це. […] Дуже вдячні, що він зробив такий крок зі сцени, ризикуючи своїм [виступом]. Вдячні за сміливість, що він не побоявся це сказати. Після цього дуже багато людей перейшли за хештегом #SaveAzovstal, дедалі більше дізнається про Маріуполь. […] Утім, це ще не перемога, треба далі активно над цим працювати».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі