Друга фаза російсько-української війни 2022 року почалася, заявив 18 квітня голова Офісу президента Андрій Єрмак.

«Донбас. Багато фейків зараз розповсюджується про наступ росіян. Почалася друга фаза війни, але скажу вам, що у ЗСУ – усе надійно. Вірте в нашу армію, вона в нас дуже сильна», – пише Єрмак.

Раніше початок нової фази бойових дій на сході Україні підтвердив секретар РНБО Олексій Данілов. «Сьогодні зранку по майже всій лінії фронту на території Донецької, Луганської та Харківської областей окупанти мали спробу прорвати нашу оборону. На щастя, наші військові тримаються. Тільки у двох місцях [окупанти] пройшли: це Кремінна та ще одне невеличке місто. Тривають бої, ми не здаємо своїх територій», – заявив Данілов в ефірі телемарафону.


Оновлення 23:00: «Уже можна констатувати, що російські війська почали битву за Донбас, до якої давно готувалися. Дуже значна частина російської армії зараз сконцентрована для цього наступу, – заявив у вечірньому зверненні президент Володимир Зеленський. – Скільки б туди не зганяли російських військових, ми будемо захищатися. Ми будемо триматися. Ми будемо це робити щоденно. Нічого українського не віддамо, а чужого нам просто не потрібно»

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі