Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Telegram випустив оновлення: тепер у месенджері можна додавати нові звуки сповіщень, налаштовувати автовидалення повідомлень, оформлювати боти як вебсайти, пересилати повідомлення у вигляді цитати, перекладати їх українською.

Нові звуки сповіщень

В останньому оновленні користувач може самостійно створювати та додавати звуки сповіщень до кожного чату. Для цього потрібно зайти в налаштування групи або чату та додати звуковий файл.

Автовидалення повідомлень

Відтепер у групі можна налаштувати автовидалення повідомлень через будь-який період – два дні, тиждень, три місяці тощо.

Нові функції ботів

Ще одне оновлення стосується ботів. Тепер їх можна оформлювати за допомогою мови програмування JavaScript. Так бот слугуватиме вебсайтом – через нього користувач матиме можливість робити замовлення та сплачувати покупки.

Як оформити бот за допомогою нових можливостей можна побачити на прикладі уявного сервісу фастфуду @DurgerKingBot.

Користувач також зможе швидше налаштовувати функції ботів у групових чатах і каналах – наприклад, закріплювати або видаляти деякі повідомлення.

Покращення перекладу для iOS

Розробники пишуть, що переклад повідомлень на iOS став більш точним. Окрім цього, вони додали нові мови перекладу, серед яких є українська.

Удосконалення відеовікна на Android

У мобільних версіях Telegram є можливість переглядати відео у спливному вікні й одночасно продовжувати спілкування. Раніше така функція була доступна для користувачів iOS – тепер на Android також можна переглядати відео у вікні та збільшувати або зменшувати його.

Пересилати повідомлення у вигляді цитати

Пересилаючи повідомлення в інші чати, поряд із відповіддю користувача з’являтиметься ім’я автора повідомлення і частина його тексту. Натиснувши на неї, з’являється можливість проглянути весь текст.

Вимкнення сповіщень на довільний час

Ця функція доступна вже давно, однак зараз сповіщення можна вимкнути до конкретних дат і часу, наприклад, на тиждень або кілька годин.

Також у Telegram оновився дизайн інтерфейсу під час зміни номера телефону та додалися нові анімовані емодзі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі