Блогерка Маріанна Підгурська, яка потрапила під обстріли у пологовому будинку в Маріуполі і стала відомою завдяки фото Євгена Малолєтки для Associated Press, прокоментувала події 9 березня у Stories в Instagram.

Нам невідомі обставини, за яких Маріанна давала коментар і чи не робить вона це під тиском. Жінка не повідомила, де вона перебуває зараз. Однак відомо, що Маріанна дала інтерв'ю російським журналістам Денису Сєлєзньову і Крістіні Мєльніковій, які працюють на окупованій росією території України. В інтерв'ю розповіла ту ж версію подій, яку пізніше оприлюднила у своєму профілі в Instagram.

Найперше, Маріанна попросила «не плутати пологові будинки №1 і №3». За версією, озвученою Маріанною, у першому наприкінці лютого розмістилися військові, тоді як усіх породіль перевезли до пологового №3, де дівчина перебувала 6-9 березня. За її словами, пологовий будинок працював у звичайному режимі, там знаходилися персонал, вагітні та породіллі.

У відео Маріанна каже, що 9 березня пологовий будинок обстріляли, але не з літаків  цього уточнення від Маріанни домагалися російські журналісти й під час інтерв'ю. Водночас факт авіанальоту на пологовий будинок підтвердили президент Володимир Зеленський, голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко та Маріупольська міська рада. Блогерка не уточнила, хто саме здійснював обстріли, пізніше назвала себе «аполітичною».

Крім того, Маріанна сказала, що під час евакуації з пологового будинку попросила репортера не робити ніяких фото із нею, і не давала дозвіл на публікацію, однак її проігнорували.

Наступного дня, за словами Маріанни, журналісти прийшли в лікарню, де вона народила дитину, і попросили дати коментар, оскільки фотографія стала відомою на весь світ, а російські пропагандистські ЗМІ заявили, що кадри є постановкою. Журналісти попросили спростувати цю інформацію, що й зробила Маріанна. Проте, за словами блогерки, вона була незадоволена ситуацією, що склалася, і давала коментар вимушено.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі