Будівля Драматичного театру в Маріуполі витримала удар російської авіаційної бомби і захистила бомбосховище в підвалі, підтверджує обмудсменка Людмила Денісова.

«У Маріуполі розпочато звільнення мирних жителів із-під завалів драматичного театру. Будівля витримала удар надпотужної авіаційної бомби та захистила собою життя людей, які переховувались у бомбосховищі. Зараз тривають роботи з розблокування підвального приміщення. Звідти виходять живі дорослі та діти», – пише уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Наразі немає інформації про загиблих чи поранених під завалами театру, каже омбудсменка.

Денісова додає: «Авіаудар по цій будівлі, яка з усіх сторін помічена надписами «діти» є актом геноциду та страшним злочином проти людяності, визначеним Римським статутом Міжнародного кримінального суду. Покарання для рашистських військ та керівництва держави-терориста буде невідворотним та жорстоким».


Драматичний театр у Маріуполі був найбільшим бомбосховищем у центрі міста, удар рф по будівлі відбувся 16 березня.​​

«Монстром» назвав російського пілота, який здійснив напад на театр із дітьми в Маріуполі, міністр оборони Олексій Резніков: «З мап і дронів було видно, що біля будівлі написали великими літерами слова «Діти». Це зробили, аби пілот літака, який скидав бомби, міг би бачити напис «Діти». І цей монстр усе одно бомбардував театр».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі