UPD: ООН заперечує, що її співробітникам наказали не використовувати слова «війна чи вторгнення» щодо ситуації в Україні. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на речника ООН Стефана Дюжарріка.

Видання The Irish Times повідомило, що ООН забороняє співробітникам використовувати слово «війна» або «вторгнення» щодо України.

Зокрема, співробітникам нагадують про їхній обов’язок бути «неупередженим». Це потрібно начебто для того, щоб «збалансувати політичну чутливість», адже «потужна держава Росія розправляється з тими, хто використовує ці слова» .

Натомість співробітники ООН мають використовувати терміни «конфлікт» або «воєнний наступ», щоб описати вторгнення рф, у результаті якого загинуло сотні цивільних, а ще два мільйона українців були змушені евакуюватися.

Також департамент комунікацій ООН наказав співробітникам не додавати український прапор до особистих акаунтів у соціальних мережах для висловлення солідарності з Україною.

Таку політику в ООН пояснили тим, що вони уникають «репутаційного ризику».

«Організація заходить занадто далеко, щоб не образити Росію, потужну державу-член, яка має одне з п’яти постійних місць у Раді Безпеки ООН», пише видання.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі