«Ми витримали вже девʼять днів темряви, девʼять днів зла». Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців із черговим виступом.

Ось короткий переказ того, що він розповів:

Ми витримали вже девʼять днів темряви, девʼять днів зла. Це в три рази більше, ніж темрява і зло розраховували. Ми відповіли по-нашому, по-українськи. Так, що історія Європи запамʼятає це назавжди.

Девʼятий день війни. У багатьох із нас на девʼятий день прийнято згадувати тих, кого з нами немає. Вічна памʼять кожному, хто загинув за Україну.

Сьогодні є час помʼянути ще дещо – гарантії та обіцянки безпеки, рішучість альянсів, цінності, які для декого, здається, померли. Сьогодні відбувся саміт НАТО. Саміт, за яким видно, що не всі вважають боротьбу за свободу для Європи – метою номер один.

Ми вважаємо, що країни НАТО самостійно створили наратив, начебто закриття неба над Україною спровокує пряму агресію Росії. Це самогіпноз тих, хто слабкий і невпевнений внутрішньо. Ви повинні були думати про людей, про людяність. А про що ви думали? Люди, які загинуть, загинуть через вашу слабкість.

Усе, на що спромігся НАТО, це провести через систему закупівель 50 тонн дизпалива для України. Мабуть, для того, щоб ми могли спалити Будапештський меморандум.

Увесь континент знатиме Харків, Чернігів, Суми, Волноваху, Маріуполь, Миколаїв та багато інших наших міст. Міст, які витримали найстрашнішу навалу з часів Другої світової війни.

Російські пропагандисти думали про наших людей [у Херсоні], як про себе. А побачили, що херсонці горді, поважають себе, і поважають Україну. [...] Навіть якщо окупанти позбавлять нас кисню, ми вдихнемо в повні груди, щоб сказати окупанту: «Геть з нашої землі!».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі