Міжміські потяги «Інтерсіті» за останні 10 років стали їздити повільніше й значно довше перебувати в дорозі, свідчать дослідження «Центру досліджень залізничного транспорту».

Для цього порівняли розклад руху «Інтерсіті» у 2012 та 2022 роках.

Статистика зміни швидкості «Інтерсіті». Фото: «Центр досліджень залізничного транспорту»

Згідно з даними дослідження, швидкість «Інтерсіті» з Києва до Харкова за 10 років знизилася на 10 км/год, а час у дорозі збільшився на 20 хвилин.

«Інтерсіті», який курсує з Києва до Львова, за 10 років став проходити маршрут на 23 хвилини довше, а його швидкість упала на 8 км/год. Водночас потяг Київ – Дніпро за цей час почав їхати повільніше на 16 км/год, а прибувати – на 57 хвилин пізніше.


11 лютого 2022 року на Центральному залізничному вокзалі Києва в новій лаунж-зоні Business & Family Lounge створили артпростір. Першу виставку в новому артпросторі відкрив Павло Гудімов, засновник центру «Я Галерея». 

Лаунж-зону відкрили на Центральному залізничному вокзалі в грудні 2021-го. Там є коворкінг, переговорна кімната, дитяча кімната з м’якою ігровою поверхнею, бар із кавою від Idealist, бібліотека LibrariUZ, душові кімнати та зона чистки взуття. Зона обладнана швидкісним Wi-Fi.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: «Укрзалізниця»