В Україні заблокували телеканал «НАШ», який належить політику Євгену Мураєву, про це пише «Громадське», посилаючись на брифінг секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова.

За інформацією видання, санкції ввели проти компаній «Наша Прага», «НАШ 24», «НАШ 365» і фірми, яка, за даними РНБО, володіє всіма цими компаніями та зареєстрована на Кіпрі. «Усі 14 видів санкцій, які є в нашому законодавстві, проти цих компаній проголосовані та введені в дію», – передає слова Данілова LIGA.net.

У законі України «Про санкції» визначені 24 види санкцій. Найімовірніше, Данілов говорив про ті санкції, які можна застосувати до вищезгаданих компаній, зокрема блокування активів, заборону на виведення капіталів за межі України, зупинку виконання економічних і фінансових зобов’язань, а також заборону на використання українських радіочастот та вироблення телепрограм, обмеження або припинення надання електронних комунікаційних послуг і використання електронних комунікаційних мереж.

РНБО також запровадила санкції проти компанії «Витрина ТВ», яка зареєстрована в Москві й надає послуги трансляції російських телеканалів, що заблоковані в Україні («Россия 1», «Пятый канал», «Россия-24», «Рен ТВ» й інших).

Обмежувальні заходи ввели на 5 років.

UPD: Президент Зеленський своїм указом ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій. Згідно з документом санкції стосуються блокування активів, обмеження торговельних операцій, заборони на виведення капіталів за межі України, анулювання або зупинення ліцензій, заборони користування радіочастотним ресурсом України тощо.


У лютому 2021-го в Україні на 5 років заблокували телеканали ZIK, «112 Україна» та NewsOne. За офіційною версією, причиною блокування каналів стала їхня пропаганда, фінансування з Росії та відсутність журналістських стандартів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі