У Києві на базі Міжнародного виставкового центру поряд зі станцією метро «Лівобережна» розпочав роботу перший центр вакцинації, передає кореспондент The Village Україна.

Центр працюватиме у вихідні дні.

За інформацією МОЗ, у ньому повинні щеплювати тільки тих громадян, що записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 в додатку «Дія» (або через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я) та отримали запрошення. Пріоритет мають надавати людям від 60 років.

Проте, за даними кореспондента, наразі у центрі вакцинують людей не лише з пріоритетних груп. Отримати щеплення можна на місці й без запрошення. Для цього необхідно записатися на вакцинацію через «Дію», а також мати з собою паспорт, ідентифікаційний код та декларацію з сімейним лікарем.

Для щеплень використовують китайський препарат CoronaVac.

Нагадаємо, до цільових груп належать: люди віком від 60 років, медичні працівники, військовослужбовці, працівники соціальної сфери, працівники структур державної безпеки, працівники сфери освіти, люди в групі медичного ризику тощо.


У Львові на базі стадіону «Арена Львів» розпочав роботу ще один центр вакцинації населення проти COVID-19.

Центр вакцинації від COVID-19 в Одесі із 30 травня почне працювати на стадіоні Національного університету «Одеська юридична академія».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка та фото: Олексій Морозов для The Village Україна