Під час капітального ремонту вулиці Хрещатик мають облаштувати велодоріжки та нові наземні переходи, повідомляє громадська організація «Київ – велосипедне місто», яка вивчила тендерну документацію.

Що зроблять на Хрещатику під час ремонту:

  • велосипедні доріжки з обох боків вулиці;
  • наземні пішохідні переходи та велопереїзди на перехрестях із вулицями Михайлівська, Прорізна, Богдана Хмельницького та Бесарабською площею;
  • тротуари з гранітних плит.

Також мають відремонтувати підземні переходи на вулиці Прорізній і майдані Незалежності та влаштувати там ліфти-підйомники.

Вулиця Хрещатик, Київ. Фото: Анна Бобирєва для The Village Україна

24 травня комунальна корпорація «Київавтодор» оголосила тендер щодо капітального ремонту вулиці Хрещатик. Орієнтовна вартість робіт 741 мільйон гривень.

Оновлення Хрещатика міський голова Києва Віталій Кличко анонсував ще у 2018 році. У вересні 2020 року «Київавтодор» виклав попередню версію проєкту. У ній передбачили одну двосторонню велодоріжку на тротуарі та дві односторонні велосмуги (замість двох двосторонніх велодоріжок, як хотіли спочатку). Наземний перехід через Хрещатик на перетині з вулицею Богдана Хмельницького залишався, окрім нього, з’являлися переходи на перетині з Прорізною та на Майдані на перетині з Інститутською. Смуг для громадського транспорту в проєкті не було.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі