12 травня відбуваються обшуки в Київській міській державній адміністрації та в КП «Спецжитлофонд», повідомляє Київська міська прокуратура.

Ідеться про різні кримінальні провадження. У КМДА обшуки проводять Державна фіскальна служба та Київська прокуратура. Причиною стали збитки через те, що один із приватних підприємців не платив оренду за комунальну землю.

Слідчі встановили, що у 2013 році директор приватного підприємства придбав нерухомість на комунальній землі, але не уклав договір оренди цієї ділянки. Згідно з експертизою, бюджет міста недоотримав 19,5 мільйона гривень.

Також обшуки проводять у помешканні підприємця, йому збираються вручити підозру за зловживання повноваженнями. Максимальне покарання за цією статтею — 2 роки ув’язнення.

Щодо посадовців КМДА, то саме за результатами обшуків правоохоронці встановлять, чи намагалися вони укласти договір оренди з підприємцем упродовж 8 років.

У КМДА ж заявили, що сприяють слідчим та сподіваються, що така співпраця дасть результат і в майбутньому. Зокрема, допоможе правоохоронним органам виявити випадки несплати податків.

Водночас Подільська окружна прокуратура проводить обшуки в офісі КП «Спецжитлофонд». Правоохоронці підозрюють заволодіння грошовими коштами на суму понад 10,5 мільйона гривень.

За даними слідчих, упродовж 2018–2020 років КП «Спецжитлофонд» уклало низку договорів із підрядником на виконання будівельних робіт. Надалі сторони підписали акти виконаних будівельних робіт, без фактичного їх виконання, за які підприємець отримав гроші.

Крім КП, слідчі дії проводяться в приміщеннях підрядника, а також в офісах групи компаній, пов’язаних із ним. 


11 травня Київська міська прокуратура та Державна фіскальна служба провели обшуки в службових приміщеннях КО «Київзеленбуд» і в офісах підрядних підприємств. Обшуки відбулись у межах кримінального провадження щодо ухилення від сплати податків на понад 30 мільйонів гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Київська міська прокуратура