У Європейському агентстві з лікарських засобів (EMA) заявили, що існує зв’язок між вакциною від коронавірусу AstraZeneca та тромбами, повідомляє AFP News Agency. Причина наразі не відома. 

«На мій погляд, ми можемо сказати це зараз, зрозуміло, що існує зв’язок із вакциною. Але ми досі не знаємо, що викликає цю реакцію», – сказав керівник відділу вакцинації EMA Марко Кавалері. В ЕМА очікують на пояснення протягом найближчого тижня.

Кавалері додав, що «серед щеплених є більше випадків церебрального тромбозу серед молодих людей, ніж ми могли б очікувати».


Наразі в Україні роблять щеплення від коронавірусу препаратом AstraZeneca виробництва Інституту сироватки крові Індії. Станом на 6 квітня вакцинували понад 304 тисячі осіб.

У квітні 2021 року німецька комісія з вакцин рекомендувала людям до 60 років, які зробили перше щеплення проти COVID-19 вакциною AstraZeneca, для другої дози обрати інший препарат. Причина – рідкісні, але небезпечні випадки тромбоемболічних ускладнень у більш молодих груп населення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА: Gencat, Wikimedia