У трьох регіонах Австрії після жорсткого карантину для відвідування магазинів вимагатимуть негативний тест на коронавірус, повідомляє Kurier.

У Відні, Нижній Австрії та регіоні Бургенланде вводять жорсткий карантин з 1 по 6 квітня 2021 року, тому що зростає кількість заражень і закінчуються ліжка інтенсивної терапії для хворих на Covid-19.

Під час карантину працюватимуть лише продовольчі магазини, аптеки та деякі підприємства сфери послуг. У місцях скупчення людей буде обов’язково носити маски.

А після закінчення локдауну, щоб відвідати магазини та перукарні, буде необхідно мати негативний результат тесту на коронавірус.

Також у компаніях Австрії, які не перейшли на дистанційну роботу, щотижня проводять тестування на коронавірус серед працівників.


Станом на 24 березня 2021 року в Австрії зафіксували 523 тисячі хворих на коронавірус. У країні проживають близько дев’яти мільйонів людей.

Також в Австрії вимагали носити захисні маски навіть у школах, проте Конституційний суд Австрії визнав це рішення незаконним і дозволив знаходитись у школах без масок.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі