80% ЛГБТ-підлітків не почуваються в безпеці в школі, пише «Інтерфакс Україна» із посиланням на результати Національного дослідження шкільного середовища в Україні.

70% ЛГБТ-учнів розповідають, що стикаються з гомофобними висловлюваннями у присутності вчителів, а 67% чують таке від самих працівників школи.

Майже 30% дітей стикаються з різними формами фізичного насильства через свою сексуальну орієнтацію. Ще 50% ЛГБТ-учнів повідомили, що страждають від кібербулінгу в соцмережах.

43% дітей почуваються небезпечно через сексуальну орієнтацію, 40% – через вагу чи розмір тіла, а 30% піддаються буллінгу через гендерну ідентичність чи самовираження. 

Через це майже 30% дітей намагаються не заходити в туалети в школах, 20% бояться ходити в їдальню, близько 50% таких учнів уникають шкільних заходів, а майже 40% ЛГБТ-учнів протягом місяця перед дослідженням принаймні раз не ходили в школу через страх за себе.

Водночас 60% дітей кажуть, що в школі немає жодного дорослого, кому можна було б повідомити про проблему. 


Дослідження проводилося з травня до вересня 2020 року в усіх областях України. У ньому взяли участь 1743 підлітки віком від 13 до 18 років. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі