Автовиробник Toyota починає будувати «розумне місто» Woven City (Ткане місто) на території свого заводу в Японії, біля гори Фудзі. Про це повідомляє пресслужба компанії та видання The Japan Times

Woven City буде як місцем для життя приблизно 2000 людей, так і «лабораторією» розробки технологій для підвищення якості життя містян та вирішення соціальних проблем.

Будинки у Woven City будуть зроблені переважно з дерева (щоб мінімізувати вуглецевий слід) і матимуть датчики штучного інтелекту для перевірки стану здоров’я мешканців.

У місті буде три типи вулиць: для безпілотних авто, індивідуальних транспортних засобів і пішоходів. Також буде одна підземна дорога для перевезення вантажів.

Площа міста становитиме 70,8 гектара, пише The Japan Times. Електроенергію забезпечуватимуть сонячні панелі та воднево-кисневе паливо.

Уперше про будівництво цього міста Toyota оголосила в січні 2020 року на виставці CES. Над проєктуванням міста працює данський архітектор Б’ярке Інгельс, у портфоліо якого Всесвітній торговий центр 2 у Нью-Йорку та штаб-квартира Google у Каліфорнії. Будівельні роботи почнуть у березні 2021 року.


У Саудівській Аравії побудують місто без автомобільних доріг The Line, вільне від штучних викидів CO2. Місто матиме форму 170-кілометрової лінії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Woven City