З 30 грудня 2020 року українська авіакомпанія МАУ відновлює прямі рейси з Києва у Баку, столицю Азербайджану. Поки це єдина авіакомпанія, що літатиме в Азербайджан, пише Avianews.

Квитки вже є у продажу. Рейси будуть відбуватися двічі на тиждень: у середу і неділю з Києва, у понеділок і четвер з Баку.

МАУ обмежила провезення ручної поклажі на рейсах у Азербайджан і звідти. У салон дозволяють взяти тільки один предмет. Наприклад, невелику сумку, ноутбук, планшет або сумку з речами для немовляти. Габарити не повинні перевищувати 40х30х10 сантиметрів, а вага – 5 кілограм. Це зробили для прискорення посадки та висадки пасажирів.


З 1 жовтня 2020 року МАУ мала почати польоти в Баку. Але у вересні авіакомпанія припинила літати в Єреван. А також повідомила, що рейси в Баку виконуватимуть відповідно до інформації від авіаційної влади України. Це сталося через загострення конфлікту між Вірменією й Азербайджаном. Тоді у Вірменії оголосили воєнний стан і мобілізацію.

В'їжджати в Азербайджан можна тільки іноземцям з видом на проживання або за окремим рішенням Оперативного штабу при уряді країни. Перед посадкою пасажир повинен показати довідку про негативний результат ПЛР-тесту (термін дії довідки не повинен перевищувати 48 годин).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: МАУ