Міністерство охорони здоров’я оновило «карантинний» список країн, згідно з яким українцям не рекомендують подорожувати до 47. У попередньому списку таких було 38.

Згідно з урахуванням активних випадків COVID-19 на 18 грудня до «червоного» списку потрапили, зокрема, Грузія, Угорщина, Чехія, Австрія, Італія, Словаччина, Португалія, Данія, Туреччина, Румунія, Кіпр, Латвія, Естонія та США.

До «зеленої» зони входять 146 країн, з яких Польща, Білорусь, Німеччина, Ізраїль, Норвегія, Ісландія, Франція, Іспанія, Велика Британія, Росія, Канада. Повний перелік дивіться тут.

МОЗ оцінює ситуацію в 194 країнах, які є членами Всесвітньої організації охорони здоров’я. До «червоної» зони зараховують країни, де показник кількості активних випадків захворювання на COVID-19 на 100 тисяч населення за останні 14 днів є вищим, ніж в Україні. Для нашої країни він наразі становить 410,9.

Після повернення з країн «червоної» зони громадяни України мають самоізолюватися або зробити тест на COVID-19. Чинні правила в’їзду українців до всіх країн світу можна перевірити на карті МЗС.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі