Славутич у Київській області стане першим містом, де будуть розроблені та впроваджені безбар’єрні, універсальні архітектурні рішення у сфері будівництва, повідомляє уряд.

Славутич має стати безбар’єрним до 2024 року. Зараз місто працює над пристосуванням тротуарів і пішохідних переходів для маломобільних мешканців, а також розвитком мережі велодоріжок, каже міський голова Юрій Фомічев.

Для цього Мінрегіон розробив альбом технічних рішень. Він містить інструкції, як забезпечити інклюзивність міста. Зокрема, альбом має спростити проєктування житлових будинків і громадських будівель з урахуванням принципів безбар’єрності, кажуть у міністерстві.

Крім цього, розробили й упровадили нові державні будівельні норми щодо інклюзивності. 


 Реалізація проєкту в Славутичі відбудеться в межах державної ініціативи «Без бар’єрів». Вона передбачає розвиток доступного середовища для українців. Зокрема, розбудову публічного простору, що буде зручний для маломобільних груп населення та сімей із дітьми.

 До ініціативи «Без бар’єрів» можуть долучитися всі охочі ОТГ.

 Універсальний дизайн в архітектурі міста – це дизайн середовища, який підходить усім мешканцям, незважаючи на вік, стан здоров’я та соцстатус. Його ціль – ліквідувати бар’єри, щоб кожен мав можливість брати участь у щоденному житті міста. Проєкти універсального інклюзивного простору реалізовані в багатьох містах Європи, наприклад: у Лондоні, Парижі, Амстердамі, Берліні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: вікіпедія