Майже столітній бетонний кесон, що в Оболонському районі, планують реконструювати. На території поблизу нього почалися будівельні роботи, повісили паспорт об’єкта, повідомив киянин Кирило Козлов.

«Забудовник днями повісив паспорт об’єкта, звідки ми дізналися, що реконструкцію «Майданчика для виступів Кесон» проводить ТОВ «Гранада-82», що належить Ігорю Тинному, власнику ресторану «Прага», – повідомив Козлов.

Додав, що підтримує реконструкцію кесону, яка б могла дати друге життя споруді, водночас цікавиться, чи законно забудовник отримав об’єкт і територію навколо нього у власність.

Паспорт реконструкції кесону / Кирило Козлов 

З паспорта об’єкта помітно, що споруду хочуть перетворити на двопорогову «будівлю для публічних виступів» з підвалом. На даху планують збудувати два оглядові майданчики. Завершити роботи збираються у другому кварталі 2021 року.

Будівельні роботи навколо кесону / Кирило Козлов

Будівельні роботи навколо кесону почалися ще 2 роки тому, попри те що офіційно на них дали дозвіл у 2020-му, пише місцеве видання «Моя Оболонь».

Проєкт реконструкції кесону / ГО «Парк «Наталка»

У 2017 році ГО «Парк «Наталка» запропонувало перетворити бетонний кесон на артпростір.  Проєкт реконструкції розробили волонтери.


Недобудований бетонний кесон розташований на території парку «Наталка», в Оболоні. Його почали будувати ще в 1936 році в умовах секретності. Він мав стати частиною мережі тунелів під Дніпром. Не був добудований через початок Другої світової війни, будівництво остаточно закинули в 1949-му. Останні 20 років об’єкт занедбаний. Довжина кесона  52 метри, ширина – 17. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Кирило Козлов