В Україні станом на 12 жовтня офіційно зареєстровано 427 тисяч безробітних, повідомили в Державному центрі зайнятості для «Радіо Свобода». Це на 159 тисяч (на 59%) перевищує дані на цю ж дату 2019 року.

З початку карантину (з 12 березня) по 9 жовтня статус безробітного отримали 525 тисячі людей – це на 53% вище, ніж за такий самий період торік. Водночас 342 тисяч громадян знайшли роботу за сприяння Центру.

«Найбільш суттєве зростання кількості безробітних спостерігалося в Київській, Одеській, Закарпатській, Львівській областях і м. Києві (в 1,8–2,8 раза). Аодночас у Луганській, Сумській, Дніпропетровській, Черкаській і Вінницькій областях кількість безробітних зросла на 32–38%», – розповіли у центрі.

У базі служби зайнятості станом на 12 жовтня зареєстровані 67 тисяч вакансій – на 34% менше, ніж на цю ж дату торік. На одну вакансію претендують у середньому шестеро безробітних (у 2019 році – 3 особи).

Уточнюють, що центр має дані тільки про тих безробітних, які офіційно зареєструвалися, і про вакансії, які подають до нього самі роботодавці.


 На початку літа в Україні було понад 500 тисяч безробітних. А в Києві рівень безробіття зріс майже втричі за рік: станом на початок червня було 22,7 тисячі безробітних.

 На допомогу безробітним в Україні уряд виділив 3 мільярди гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА: Андрій Баштовий для The Village Україна