У будівлі Національного художнього музею (NAMU) на Грушевського обвалився портик. «Через технічні причини музей зачинено на невизначений термін», – повідомляють у музеї.

«Загальна сума проєкту ремонтно-реставраційних робіт Національного художнього музею складає 68 мільйонів. До кінця року необхідно виділити 30 мільйонів гривень. Серед першочергових робіт – ремонт портику, який руйнується, встановлення риштувань і скульптурна група «Аполлон і музи», – заявив міністр культури, молоді та спорту Олександр Ткаченко.

«Питання критичне. Уже готуємо документи для виділення коштів на ремонт з резерву Кабміну. Процедуру оформлення коштів запустимо вже з понеділка, 10 серпня», – обіцяє міністр.

За його словами, аби запобігти подібним випадкам міністерство звернеться з пропозиціями щодо фінансування «ще декількох об’єктів».

Портик будівлі музею на фото, зробленому восени 2017 року 

Неокласична будівля Національного художнього музею за проєктом збудована в 1898–1904 роках і добудова у 1968–1972. Музей споруджено за проєктом московського архітектора Петра Бойцова в неокласичному стилі. Допрацьовував його та керував роботами київський зодчий Владислав Городецький. Скульптурне оздоблення фасаду виконали в майстерні Еліо Саля. Першу виставку тут відкрили в недобудованому приміщенні в серпні 1899 року.

Читайте текст про те, як влаштована робота в будівлі NAMU

Фото пошкоджень опубліковані міністром; архівне фото портика надане музеєм