В Україні в заходах 9 травня взяли участь майже 9 000 людей, повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко. У країні відбулося 495 таких заходів.

Правоохоронці отримали 93 повідомлення щодо можливих порушень, серед них поліція відкрила чотири кримінальні справи і склала 20 адмінпротоколів.

Клименко пояснив, що із 20 складених адмінпротоколів більшість стосувалося використання георгіївської стрічки та порушення правил карантину.

Два кримінальні провадження відкрили за статтею 436-1 Кримінального кодексу − за виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганду комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

Ще два провадження відкрили у Донецькій області та Києві за хуліганство.


 Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, що через карантин в Україні не влаштовуватимуть масові заходи до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 8 та 9 травня.

В Україні продовжили карантин до 22 травня, але ряд обмежень зніматимуть із 12 травня: читайте, які саме. Також в Україні введуть поетапний план виходу з карантину, детальніше читайте тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Нацполіція