Запуск електронного квитка у київському транспорті перенесли на 2020 рік, повідомив директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров у коментарі «Укрінформу».

«Для того, щоб використання е-квитка було зручним для усіх виключення пасажирів, його запуск у промислову експлуатацію відбудеться у 2020 році, а не 1 листопада 2019 року», – сказав Назаров.

Перенесення запуску е-квитка пов'язане з тим, що наразі не узгоджене питання проїзду пільгових категорій пасажирів, які не зареєстровані у Києві. Ще однією причиною він назвав відтермінування впровадження учнівського електронного квитка.

Пасажири метро і надалі зможуть користуватись жетонами у цьому році 

«У наземному транспорті продовжать діяти паперові квитки, а у метро – жетони. Зміна терміну запуску системи відбувається для того, щоб е-квиток був максимально зручним для кожного пасажира, незалежно від його місця реєстрації чи наявності пільгової категорії», – додав Назаров.

КМДА визначить точну дату введення системи е-квитка найближчим часом, додав він.


 Єдиний електронний квиток е-квиток запустили в тестовому режимі з 1 листопада 2018 року. Повноцінно ввести систему в експлуатацію планували з листопада 2019 року.

The Village Україна дізнався, для чого впроваджують електронний квиток і скільки коштуватиме проїзд.

Обкладинка і фото: Анна Бобирєва для The Village Україна