У Києві перевірять усі витрати на зведення велопішохідного мосту через Володимирський узвіз та суміжних з ним об’єктів. Про це повідомив мер Віталій Кличко.

«Було чимало маніпуляцій щодо мосту, який зводиться: потрібен – не потрібен, такий – не такий, дорогий – не дорогий. Я зацікавлений у контролі за коштами столичного бюджету. І роблю все для цього... Поки що вартість усіх об’єктів – мосту, фонтана, підпірних стін та інших витрат становить близько 400 мільйонів гривень. Щоб ні в кого не виникало сумнівів у відкритості процедур і вартості робіт, усі цифри будуть перевірені», – коментує Кличко.

Почали будувати пішохідний міст у грудні 2018 року. Тоді вартість проекту оцінювали у 260 мільйонів гривень.

Фінальний етап робіт на пішохідному мосту через Володимирську гірку / КМДА

За словами Кличка, будівництво мосту обійшлося у 275 мільйонів гривень. Ще 90 мільйонів витратять на будівництво фонтана, освітлення території, благоустрій, прокладення інженерних мереж, проектування об’єктів та інше. 

Акти виконаних робіт спрямують до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз: там перевірять обсяг робіт і розцінки на них. Відтак схожий аналіз також проведе Контрольно-ревізійне управління. Усі результати перевірок будуть опубліковані.


 Кошторисна вартість будівництва пішохідного мосту в Києві зросла з 260 мільйонів гривень до 419,96 мільйона. Про це повідомляють журналісти програми розслідувань «Наші гроші».

У місті провели перерозподіл видатків бюджету на 2019 рік. Так було зменшено фінансування реконструкції Київського зоопарку. 

Водночас на 132,63 мільйона гривень збільшили видатки на будівництво мосту та на 100 мільйонів збільшили фінансування реконструкції будівлі Київської міської клінічної лікарні №6.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі