Будівля кінотеатру «Зоряний» після реконструкції матиме 4 поверхи. Зводити на місці кінотеатру 27-метрову багатоповерхівку компанія-замовник реконструкції не планує, повідомляють в громадській ініціативі «Кінорух – Зоряний».

«Компанія «Фуд Рієлті» повідомляє і гарантує, що згідно з проектом будівля матиме 4 поверхи, на яких розмістяться: кінотеатр на 4 кінозали, ресторани, банк, аптека, дитяча розважальна зона, а також декілька офісів», – розповіли в громадській ініціативі.

У компанії також розповіли, що наказ Департументу містобудування і архітектури КМДА погодив обмеження на реконструкцію будівлі-кінотеатру. Забудовник зобов'язаний проводити проектування в межах власних приміщень і наявних фундаментів будівлі, без розширення капітальної забудови.

«Фуд Рієлті» планує спочатку завершити основну фасадну частину, а вже потім буде реконструювати приміщення кінотеатру, коментує the Village Україна Людмила Горделадзе, заступниця директора кінотеатру «Жовтень» і учасниця проекту відновлення кінотеатру «Зоряний».

Проект реконструкції кінотеатру обіцяли представити у травні 2019 року, проте перенесли на вересень, додає Людмила Горгеладзе.

Раніше медіа писали про те, що містобудівні умови на реконструкцію кінотеатру «Зоряний» дозволяють будівництво 27-метрової багатоповерхівки.


Кінотеатр «Зоряний» розташований на вулиці Московській, 31/33 у Печерському районі. У лютому 2018 року кінотеатр закрили.

Раніше у кінотеатрі також розміщувався штаб Партії регіонів. Після Революції гідності кінотеатр залишився у приватній власності.

У травні 2018 року Київрада засвідчила, що має повернути кінотеатр у власність міста, якщо власник не відновить роботу кінотеатру.

Фото: Ejensyd/Wikimedia