Користь вітаміну С для лікування застуд – це ще один міф, який створив в 1970-ті двократний нобелівський лауреат Лайнус Полінг, відкривач вітаміну С. Про це розповіла виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

За словами Супрун, пізніші незалежні дослідження не підтвердили тези про величезну користь вітаміну С в лікуванні застуди.

«В базі клінічних досліджень Cochrane опубліковано, що вітамін С не здатний зменшити частоту застуд в населення, тож немає причин додатково його споживати», – розповідає Супрун.

Ще один міф, за словами Супрун, – це те, що вітаміну С найбільше в лимонах. «Так, в лимонах справді є вітамін С, але скибки лимону чи чаю із ним не достатньо – щоби спожити 90 мг вітаміну С слід з’їсти великий лимон разом зі шкіркою, бо аскорбінової кислоти там не так і багато», – додає Супрун.

За даними видання Healthline, найкращими джерелами вітаміну С є шипшина, солодкий та гострий перець, броколі, брюссельська капуста, смородина і ківі.