На території Roshen Plaza з’явиться графіті американської стрит-арт-художниці Lady Pink (справжнє ім’я – Сандра Фабара), також відомої як «Перша леді графіті». Про це The Village Україна повідомили в компанії Roshen.

Арт-об’єкт, який створить Lady Pink, – це ще одна складова проекту громадського простору Roshen Plaza.

Одне з графіті Lady Pink. Фото: Brooklyn Museum

Графіті розміщуватиметься на одній зі стін кондитерської фабрики на проспекті Науки. Поки невідомо, яке саме графіті намалює художниця.

Lady Pink почала розмальовувати стіну 15 жовтня, а закінчить – 24 жовтня.

У 2018 році корпорація Roshen представить ще один арт-об’єкт та оновить новорічну ілюмінацію на фабриці.

Роботи Lady Pink представлені в музеї американського мистецтва Вітні, в музеї мистецтва Метрополітен, у Гронінгенськиму художньому музеї в Нідерландах.

Прізвисько «Перша леді графіті» Сандра Фабара отримала, тому що була однією з перших жінок у субкультурі графіті, які малювали в підземках метро на початку 1980-х років.

Зараз роботи художниці можна побачити на стінах Нью-Йорка, Маямі та багатьох міст Європи. Вона створює мурали на замовлення та безкоштовно прикрашає бідні квартали.

Lady Pink зосередила свою кар’єру на розширенні прав і можливостей жінок, використовуючи графіті і фрески як акти повстання і самовираження.


 Корпорація Roshen почала облаштування громадського простору Roshen Plaza на території колишньої фабрики Карла Маркса на проспекті Науки.

 Тут планують відкрити Roshen Plaza з громадським простором, ковзанкою і магазином солодощів.

Обкладинка: Roshen