У Києві з 1 вересня на станції сортування «Україна без сміття», що на вулиці Саперно-Слобідській, почнуть приймати неліквідний пластик на утилізацію.

Послуга буде платною. Для відходів потрібно придбати на станції прозорі пакети на 20 літрів (30 штук у рулоні) за 30 гривень або на 120 літрів (10 штук у рулоні) за 50 гривень. Вартість утилізації одного наповненого пакета на 20 літрів становитиме 20 гривень, а на 120 літрів – 50 гривень.

На утилізацію приймають тільки сухі, без залишків їжі та жиру упаковки та інший пластик, що не підлягає переробці (зокрема, іграшки). Вага пакета не повинна перевищувати 10 кілограмів.

«Ми довго-довго відкладали цей проект, бо не вірили в те, чи готові люди в Україні справедливо оплачувати безпечне спалювання відходів по цінах, які є, наприклад, в Австрії чи у Швейцарії, – зазначають в організації. – Ці гроші, сплачені за проблемне сміття, є гарантією максимально безпечного для довкілля знешкодження пакунка – спалювання при температурі від 1200 градусів Цельсія».


Станцію сортування сміття на вулиці Саперно-Слобідській, 25 запустили у червні 2018-го.

фото: «Україна без сміття»