Рух вулицею Антоновича, де після грози 18 серпня провалився асфальт, відновили.

За словами голови комунальної корпорації «Київавтодор» Олександра Густєлєва, однією з причин затоплення на вулиці Антоновича стало порушення технології робіт та норм будівництва комунікацій приватною компанією «Термотехнолоджі». «Через незакриті котловани вода потрапила під землю та розмила основу дороги», – каже він.

Влада столиці вимагатиме від ТОВ «Термотехнолоджі» відшкодування завданих місту збитків.

Крім того, мер Києва доручив міським службам перевірити всі ділянки у місті, де відбувається ремонт чи перекладення комунікацій і контролювати дотримання технології та термінів робіт.

Наші юристи вже працюють. Я впевнений – ми маємо показати всім іншим приватним підприємцям, що не можна нехтувати правилами будівництва та безпеки. Якщо є порушення технологічного процесу як приватними підприємцями, так і муніципальними компаніями, однозначно потрібно вимагати відповідальності та компенсації витрат на ремонтні роботи. Одразу після висновків комісії ми чітко зможемо сказати, які саме норми були порушені під час робіт на Антоновича. А також – хто з чиновників понесе відповідальність за те, що не тримав сумлінно на контролі всі ці роботи.

ВІТАЛІЙ КЛИЧКО, мер Києва

Також мер доручив міським службам перевірити торговельні центри, де є підземні приміщення. У «бездоганному стані» мають бути всі системи безпеки та насоси для відкачування води. «Якщо будуть знайдені порушення, до власників центрів застосовуватимуть санкції», – запевняє Кличко.


Пролам в асфальті утворився після грози 18 серпня. Вода пошкодила дорожнє покриття на проїжджій частині на відрізку від вулиці Жилянської до вулиці Фізкультури.

Окрім того, підтопило низку київських вулиць, зокрема Еспланадну, Малевича, проспект Свободи, а також Поділ.

Обкладинка: КМДА