У КП «Плесо» пояснили, що усі муніципальні пляжі у Києві є безкоштовними  і ніхто не має права стягувати з людей плату за вхід.

Купання на пляжах є правом киян на загальне водокористування і не може бути платним. Обмеження чи заборона купання можливі лише з метою охорони життя і здоров’я людей, охорони навколишнього середовища тощо.

Зазначається, що до КП «Плесо» надходить чимало повідомлень із запитаннями про те, чи є відвідування київських пляжів платним.

«Вхід до усіх офіційних муніципальних пляжів Києва є абсолютно вільним, а будь-які «приватні платні VIP-пляжі» є протизаконними, і з ними мають розбиратися правоохоронні органи. Тому, якщо десь обмежують вхід на пляж та вимагають плату, громадяни мають право відразу викликати поліцію», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на території пляжів можуть надаватися окремі платні послуги: оренда тапчанів, торгівля продуктами тощо. Ці послуги мають надаватися виключно тими підприємцями, які оформили свою діяльність відповідно до законодавства і мають відповідні дозволи.

Також на пляжах надаються безкоштовні муніципальні сервіси: чергування рятувальників, робота медпункту, душові, питна вода (фонтанчики) і громадські вбиральні.

Фото та обкладинка: КП «Плесо»