Міська влада створила робочу групу з питання будівництва лінії метро на житловий масив «Троєщина». Мер Києва підписав розпорядження 16 липня, повідомляє голова Деснянської РДА Геннадій Заболотний.

Мета робочої групи – узгодження дій та прискорення реалізації проекту метро на Троєщину, зазначає він.

Серед завдань: розгляд питань, пов’язаних із будівництвом Подільсько-Воскресенської лінії, а також забезпечення взаємодії КМДА з підприємствами й організаціями щодо будівництва.

До її складу увійшли заступники й радник мера, голови Солом’янського, Шевченківського, Подільського і Дніпровського районів, керівники профільних державних і комунальних підприємств.


 Раніше повідомлялось, що КМДА домовилася з китайською компанією China Railway International Group (CRIG) про будівництво четвертої гілки метро. Вона нараховуватиме 13 станцій та починатиметься з аеропорту «Київ». Заступник голови КМДА Микола Поровозник анонсував, що проект можуть запустити у 2018 році.

 Нагадаємо, що КМДА затвердила проект метро на Виноградар. Будівництво двох станцій триватиме до 36 місяців. Бюджет проекту – близько шести мільярдів гривень. Торги, на яких визначать підрядника робіт, відбудуться 20 серпня 2018 року.

обкладинка: Vasyl` Babych / Wikimedia Commons