На сайті Київради 16 липня зареєстровано третю петицію, яка пропонує провести відкритий конкурс на проект Шулявської розв’язки.

Автором петиції виступає головний спеціаліст департаменту транспортної інфраструктури КМДА та автор альтернативного проекту розв’язки на Шулявці – Віктор Петрук.

У тексті петиції пропонують невідкладно демонтувати Шулявський шляхопровід та облаштувати на перетині проспекту Перемоги з вулицями Гетьмана і Довженка тимчасове регульоване перехрестя, яке функціонуватиме, доки не буде розроблено якісний проект розв’язки.

Затверджений КМДА проект неповного чотирилисника не відповідає принципам сталого розвитку міст, йдеться у петиції.

Під час проведення конкурсу на проект Шулявської розв’язки Петрук вимагає організувати громадські обговорення та дослідити цінність п’ятого цеху «Більшовика», який мають знести у разі реалізації проекту чотирилисника.


 Попередні дві петиції щодо реконструкції Шулявського шляхопроводу набирали необхідні 10 тисяч голосів. Однак у КМДА заявили, що проект змінювати не будуть і він відповідає усім вимогам.

 5 липня на засіданні КМДА затвердила проект розв’язки неповного чотирилисника на Шулявському мості, а термін виконання робіт становитиме близько 18 місяців.

 Альтернативний проект реконструкції Шулявського шляхопроводу Віктора Петрука пропонує створити трирівневу розв’язку з реверсним кільцем для поворотів.